Big data

Er wordt veel gesproken over 'Big data'. Maar de concrete toepassingen zien, dat is vaak een stuk lastiger. Potential ziet uw kansen. Wilt u deze kans grijpen? 

Wat is Big data?

Op dit moment is er reeds veel informatie beschikbaar. Big data onderscheid zich hiervan doordat:

  • Nieuwe informatiebronnen beschikbaar komen, zoals Facebook, Rijksdienst voor het wegverkeer, etc.
  • Informatie kan worden verzameld op plaatsen waar dat eerder niet mogelijk was, zoals binnen vliegtuig- en automotoren.
  • Databases beschikbaar zijn waarmee grote hoeveelheden informatie uit verschillende bronnen kunnen worden verzameld.
  • Analyses kunnen worden gemaakt van de bijna de gehele populatie, in plaats van alleen een steekproef

Een organisatie die 'Big data' gebruikt is BMW. Het periodiek onderhoud is afgeschaft omdat de auto zelf aangeeft dat er onderhoud gepleegd dient te worden. 

Dit is een voorbeeld van de praktische toepasbaarheid van 'Big data'. Toch valt het vaak niet mee om de kansen te onderscheiden die 'Big data' biedt.

Potential ziet uw kansen

Potential kan u hierbij helpen. Potential is bewezen succesvol in het onderscheiden van nieuwe kansen. Is verantwoordelijk geweest voor 15 productintroducties, merendeels op basis van eigen ideeën.

Potential kan u helpen bij het bepalen welke data voor u zinvol zijn, waar er meer data te vinden zijn en hoe u deze kunt gebruiken. Stelling van Potential is dat de kans groot is dat 'Big data' invloed heeft op uw product ontwikkeling. Het heeft effect op uw 'after sales' en ook op uw marketing en communicatie.

Als u zeker wilt weten dat u geen kansen laat liggen, schakel dan Potential in. Potential ziet uw potentieel! 

Neem nu contact op! Een gesprek is gratis en vrijblijvend!