De gaten in de markt

15 producten zijn geïntroduceerd waarbij Potential verantwoordelijk was voor het totale traject. Van idee vorming en marktanalyse tot productie en communicatie. Bent u op zoek naar het 'gat in markt'? Mogelijkheden om te groeien? Het zou niet de eerste keer zijn dat Potential een organisatie verrast met een nieuw idee!

Het introduceren van een nieuw product doe je niet alleen. Vertegenwoordigers van allerlei disciplines zijn hierbij betrokken. Marktonderzoek, productontwikkeling, verpakkingsontwerp, productie, communicatie en meer. Potential is als projectleider van een multi-disciplinair team verantwoordelijk geweest voor de volgende introducties:


PostNL: Layar

PostNL biedt zakelijke klanten ondersteuning aan bij het ontwikkelen van Direct Mail campagnes. Om de effectiviteit van deze campagnes te vergroten zijn print-to-web technologieën van belang. Het maakt het mogelijk om met je mobiele telefoon de pagina van de Direct Mail te scannen en direct naar de juiste pagina op de website te gaan. Een vergelijking is gemaakt van de ca. 12 technologieën op dit gebied. Layar kwam als meest interessante technologie naar voren. Contracten met Layar zijn opgesteld, het interne proces is ingericht, communicatie heeft plaatsgevonden! Lees meer >>

PostNL: Augmented Reality

Augmented Reality biedt heel veel mogelijkheden. Zo kun je via een app op je mobiele telefoon kijken naar de werkelijkheid, die vervolgens wordt gecombineerd met digitale informatie of een afbeelding. Echt en virtueel, door elkaar heen! Het biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om te kijken hoe een nieuwe serre zou staan aan je huis. Of die nieuwe vaas op je tafel. Een interessante mogelijkheid voor PostNL om toe te voegen aan Direct Mail campagnes. Onderhandelingen zijn gevoerd met developers van Augmented Reality. Contractueel is een samenwerking vastgelegd. Lees meer >>

Aviko: range koelverse aardappelen

Aviko is onder andere bekend als producent van diepvries frites. Een nieuwe productielocatie werd gebouwd voor koelverse aardappelen. De aardappelen worden gestoomd, waardoor smaak en voedingsstoffen behouden blijven. In eerste instantie werd gedacht aan het introduceren van schijfjes, blokjes en krieltjes. Potential heeft de aandacht gevestigd op het feit dat 70% van de aardappelen in Nederland wordt gekookt. In de koelvers vitrines was hiervoor nauwelijks iets te vinden. De productrange is naar aanleiding hiervan aangepast. Retail inkopers waren enthousiast! Lees meer >>

GlaxoSmithKline: Odol Med Green

Een mondwater met meer natuurlijke ingrediënten was er nog niet. Tijdens de opdracht bij GlaxoSmithKline heeft Potential aangegeven dat dit wellicht een interessant product idee zou kunnen zijn. Het concept is getest, consumenten waren enthousiast. Vervolgens is er regelmatig overleg geweest met de fabriek in Engeland, is de verpakking ontwikkeld, zijn de sales materialen gemaakt, etc. Na 5 maanden stond het product op voorraad in het distributiecentrum. Tot op de dag van vandaag is dit product op de markt. 

FrieslandCampina: Mona desserts

In een periode van 3 jaar zijn 9 introducties gerealiseerd. Die 36 toetjes van de maand, tellen we natuurlijk als één introductie! Luchtige pudding met appel en kaneel, caramel pudding, vanille pudding met saus, etc. Eén van deze introducties is in slechts 4 weken gerealiseerd! 

Potential: WelkeKledingWinkels.nl

Het online zoeken van merkkleding kan lastig zijn: er worden winkels getoond die geen webshop hebben, er is geen voorraad meer van het betreffende merk, de webshop levert niet in Nederland.... WelkeKledingWinkels.nl helpt consumenten de juiste webshop te vinden! Het starten van deze portal was een leerzaam traject. Het heeft sterk bijgedragen aan de online kennis van Potential. 

Potential: Online Zelf Ondernemen

Samen met andere ervaren communicatie professionals worden cursussen gegeven over online communicatie. Potential is verantwoordelijk voor de cursussen Online Strategie en Affiliate Marketing. 


Op zoek naar ideeën voor nieuwe producten? Een ervaren projectleider om het totale traject te begeleiden? 

Neem contact op